Prispevki

Natisni

Obvestilo o razstavi

Razstava likovnih del, ki so prispela na natečaj za otroke in mladostnike na temo »Tajna poroka in Friderikov odhod na vojsko« v okviru projekta Agatinih skrivnosti,  je prestavljena v Knjižnico Lenart (Penova dvorana) in bo na ogled do konca septembra.

Vabljeni k ogledu!

Natisni

Zahvala obiskovalcem

27. avgusta 2016 smo odstirali tančice Agatinih skrivnosti

AgatineSkrivnosti27082016 6

Že četrto leto zapored je gledališka uprizoritev nesrečne ljubezni med Agato in Friderikom na prav poseben način nagovorila veliko število obiskovalcev in pohodnikov, ki jih privlačijo romantika, zgodovina, kultura, naravne lepote, pohodništvo, umetniško ustvarjanje, literatura in še kaj. 

Natisni

Agatine skrivnosti

POVABILO NA AGATINE SKRIVNOSTI 2016 IN ODPRTJE LIKOVNE RAZSTAVE

22. avgusta 2016 je potekala novinarska konferenca, na kateri je bilo predstavljeno, kako bomo zadnjo soboto v avgustu letos že četrtič odkrivali Agatine skrivnosti. Potek prireditve so predstavili Andrej Kocbek, predsednik Društva za razvoj podeželja "LAS Ovtar Slovenskih goric", Renata Vajngerl iz Razvojne agencije Slovenske gorice in Miroslav Mauko, predsednik KD Delavec Lenart, ki bo poskrbelo za gledališke uprizoritve.

NovinarskaAgata2016 4

Natisni

Agatine skrivnosti: Nagrajenci 3. likovnega natečaja

3. likovni natečaje za otroke in mladostnike na temo »Tajna poroka in Friderikov odhod na vojsko« iz zgodovinske povesti Črni križ pri Hrastovcu pisca Ožbalta Ilauniga je bil objavljen v aprilski številki Ovtarjevih novic. Na natečaj je letos prispelo 142 likovnih del (24 skupinskih in 118 posameznikov). Skupaj je tako sodelovalo rekordnih 166 avtorjev. Velika večina avtorjev (164) je svoje likovne izdelke poslalo preko šol in mentorjev, dva (2) posameznika pa sta na natečaju sodelovala samostojno. Izdelki so bili razdeljeni v dve starostni skupini: do 11 let ter od 12 do 18 let. Vsa likovna dela so razstavljena v avli Lenarške občinske stavbe in na ogled vse do sredine septembra.

NovinarskaAgata2016 2

Natisni

Vabilo na novinarsko konferenco

VABILO - ODPRTJE RAZSTAVE

V ponedeljek 22. 8. 2016 ob 12. uri vabljeni v avlo Občine Lenart (Trg Osvoboditve 7, Lenart) na novinarsko konferenco, da vam izdamo, kako bomo zadnjo soboto v avgustu letos odkrivali Agatine skrivnosti. Sledilo bo odprtje razstave likovnih del, ki so prispela na natečaj za otroke in mladostnike na temo »Tajna poroka in Friderikov odhod na vojsko«, ki bo na ogled v avli Občine Lenart do sredine septembra.

Grbi občin

obcine logotipi