• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

Podaljšan rok za oddajo vlog!

1. Javni poziv LAS Ovtar –rok za oddajo vlog je podaljšan do 15. marca 2017!

1. JAVNI POZIV za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območjih občin: Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Šentilj, ki so povezane v lokalno akcijsko skupino - LAS Ovtar Slovenskih goric, v letu 2016, sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) je bil objavljen 23. 12. 2016. Obveščamo vas, da podaljšujemo rok za oddajo vlog za prijavo operacije do 15. 3. 2017. 

Natisni

9. OBČNI ZBOR DRUŠTVA

9. redni občni zbor društva

V sredo, 15. februarja 2017, je v večnamenski dvorani Knjižnice Lenart potekal 9. redni občni zbor Društva za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«. Poleg obravnave poročil o delu društva v letu 2016 (izvedene aktivnosti, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in disciplinske komisije) ter načrta dela za leto 2017, je bil spremenjen tudi statut društva, saj le-ta ne opravlja več nalog lokalne akcijske skupine (LAS). Osnovno poslanstvo društva ostaja še naprej nespremenjena – to je razvoj Slovenskih goric ter povezovanje zainteresiranih posameznikov, kmetij, društev in inštitucij na območju 10 občin LAS Ovtar Slovenskih goric.

Natisni

Delavnice za prijavitelje

Delavnice za prijavitelje

Razvojna agencija Slovenske gorice kot vodilni partner LAS Ovtar Slovenskih goric je izvedla štiri delavnice za prijavitelje na 1. Javni poziv LAS Ovtar Slovenskih goric za izbor operacij  – sklad EKSRP. Delavnice so potekale v Lenartu, Vitomarcih, Pesnici pri Mariboru in na Sladkem Vrhu. Predstavljen je bila vsebina in namen javnega poziva ter pogojev za izbor operacij (projektov), sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) ter podana navodila, kako pripraviti operacijo (projekt) za prijavo na javni poziv LAS (vloga vlagatelja, vloga partnerjev, določitev aktivnosti, finančni načrt …).

Natisni

Drsališče v Lenartu

Zimsko veselje na drsališču v Lenartu

Organizator: Razvojna agencija Slovenske gorice d.o.o. – LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC

Kdaj: 10. februar 2017 – 6. marec 2017

Na Trg osvoboditve v Lenartu vas vabi drsališče v velikosti 11 x 20 m. Na voljo bo tudi izposoja drsalk. Za ponudbo bodo poskrbeli vinogradniki iz Slovenskih goric!

DrsalisceLenart

Natisni

Občni zbor - najava

Najava Občnega zbora društva

9. redni OBČNI ZBOR članov Društva za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric« bo potekal v sredo, 15. februarja 2016 ob 17. uri v večnamenski dvorani Knjižnice Lenart, Nikova ulica 9 v Lenartu.

Vljudno vabljeni!

Na Občnem zboru bodo potekale nadomestne volitve za enega člana Disciplinske komisije. Člane društva pozivamo k podaji predlogov imen kandidatov (ti se morajo s kandidaturo strinjati). Rok za oddajo je do pričetka občnega zbora.

Natisni

Vabilo na delavnice za prijavitelje

Vabilo na delavnice za prijavitelje na Javni poziv LAS Ovtar Slovenskih goric – sklad EKSRP

Za prijavitelje bodo organizirane delavnice za pripravo vlog za prijavo na operacije:

-          v sredo, 25. januarja 2017, ob 15.30 uri v Centru Slovenskih goric, Trg osvoboditve 9, Lenart v Slovenskih goricah.

-          v ponedeljek, 30. januarja 2017, ob 9:00 uri v sejni sobi občine Sv. Andraž v Slovenskih goricah, Vitomarci 71, Vitomarci.

-          v torek, 31. januarja 2017, ob 15:00 v večnamenskem kulturnoturističnopodjetniškem centru Pesnica (kulturni dom), Pesnica pri Mariboru 41, Pesnica pri Mariboru.

-          v sredo, 1. februarja 2017, ob 15:30 uri v sejni sobi Večnamenske zgradbe za društvena dela (VNZD), Sladki Vrh 9 B, Sladki Vrh.

-          v ponedeljek, 6. februarja 2017, ob 15:00 v sejni sobi občine Duplek, Cesta 4. julija 106, Spodnji Duplek.

Obveščamo vas, da delavnica v Dupleku zaradi bolezni odpade. Hvala za razumevanje!

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi