Prispevki

Natisni

Festival vin

Vinski večer v Frančiškanskem samostanu v Sveti Trojici v Slovenskih goricah, vabi vse vinoljube, na Festival vin Osrednjih Slovenskih goric, ki bo potekal v petek, 4. novembra 2016 s pričetkom ob 18. uri.

plakat festival_vin

Natisni

Potrditev SLR

Spoštovani pogodbeni partnerji,

z veseljem vam sporočamo, da smo danes od Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prejeli Odločbo o potrditvi Lokalne akcijske skupine Ovtar Slovenskih goric. S tem je LAS sedaj formalno vzpostavljen.

Takoj po praznikih bomo sklicali Upravni odbor LAS in dogovorili nadaljnje postopke.

 RASG, d.o.o. - vodilni partner

Natisni

Ocenjevanje gibanc

VABILO

V okviru občinskega praznika v Lenartu pripravljamo v sodelovanju Društva kmečkih žena Lenart, Društva za razvoj podeželja Las Ovtar Slovenskih goric in Kmetijske svetovalne službe pri KGZ Ptuj ter Društev kmečkih žena sosednjih občin, ponovno po več letih, ocenjevanje slovenskogoriške gibance.

Prireditev bo potekala v petek 4.11.2016 v prostorih Centra Slovenskih goric v Lenartu. Obenem bomo pripravili razstavo vseh gibanc, ki bodo sodelovale  v ocenjevanju. Sprejem gibanc v ocenjevanje bo do 10.00 ure.  

Natisni

Strokovna ekskurzija Češka

Duštvo za razvoj podeželja “LAS Ovtar Slovenskih goric” na ogledu dobrih praks delovanja LAS na Češkem z mednarodno konference o sodelovanju med LAS

Strokovne ekskurzije, od 12.10. do 15.10.2016 v Češki republiki, sta se udeležila, predsednik društva Andrej Kocbek in član Karl Vogrinčič. Strokovna ekskurzija je ena od rednih aktivnosti, ki jih Društvo za razvoj slovenskega podeželja izvaja v okviru svoje vloge informiranja, usposabljanja in promocije. Njen namen je ogled dobrih praks v in mreženje na mednarodni ravni.

Natisni

Jesenska strokovna ekskurzija

Bili smo na jesenski strokovni ekskurziji

Člani Društva za razvoj podeželja LAS Ovtar Slovenskih goric in partnerji novoustanovljenega LAS Ovtar Slovenskih goric smo se 11. oktobra 2016 odpravili na strokovno ekskurzijo po občinah, ki so se na novo priključile v LAS Ovtar Slovenskih goric: Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Duplek, Pesnica in Šentilj.

DSCN6079

Grbi občin

obcine logotipi