Prispevki

Natisni

2. seja UO LAS

2. seja Upravnega odbora LAS Ovtar Slovenskih goric

21 članov Upravnega odbora LAS Ovtar Slovenskih goric se je 12. decembra 2016 sestalo na 2. redni seji. Soglasno so potrdili s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano konec oktobra potrjeno Strategijo lokalnega razvoja (SLR). Prav tako je bil potrjen Pravilnik o postopku izvedbe javnih pozivov. Seznanili so se z delom LAS in finančnim poročilom za leto 2016 ter z načrtom aktivnosti za leto 2017. Soglasno je bila potrjena tudi sestava Ocenjevalne komisije, ki šteje 10 članov + 3 nadomestne člane. Podani so bili predlogi za skupne projekte in projekte sodelovanja med LAS: priprava celostne prometne strategije s poudarkom na kolesarskih poteh, priprava promocijskega materiala, samooskrba, čebelarstvo in apiterapija ter v okviru Užitka ob reki sta voda in vino kot rdeča nit, ki povezuje območje na obeh bregovih reke Mure in širše.

Natisni

Zasedali člani Razvojnega sveta

Zasedali člani Razvojnega sveta

V ponedeljek 12. decembra 2016 je v prostorih Centra Slovenskih goric v Lenartu potekala 17. redna seja Razvojnega sveta Društva za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«. 

17Razvojnisvet 12122016_9

Natisni

Obisk pri češki LAS

Obisk pri češki lokalni akcijski skupini “MAS Česky Les”

Predsednik Društva za razvoj podeželja “LAS Slovenskih goric”, Andrej Kocbek, in član društva, Karl Vogrinčič, sta 10. novembra 2016 bila na delovnem obisku pri češki lokalni akcijski skupini “MAS Česky Les” v mestu Domažlice, Češka republika (http://www.masceskyles.cz). V času obiska sta predstavila organiziranost društva in LAS Ovtar, pojasnila pobude za skupne projekte na področju apiterapije in obeležitve stote obletnice smrti dr. Filipa Terča, očeta sodobne apiterapije.

Natisni

9. Božično-novoletni sejem v Lenartu

VABILO  k sodelovanju na božično-novoletnem sejmu

Bozicnisejem2015

Spoštovani!

Leto je naokrog in pred vrati je praznični december - čas lepih želja, nakupovanj in obdarovanj – čas obiska božično-novoletnega sejma!

Grbi občin

obcine logotipi