• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

9. OBČNI ZBOR DRUŠTVA

9. redni občni zbor društva

V sredo, 15. februarja 2017, je v večnamenski dvorani Knjižnice Lenart potekal 9. redni občni zbor Društva za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«. Poleg obravnave poročil o delu društva v letu 2016 (izvedene aktivnosti, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in disciplinske komisije) ter načrta dela za leto 2017, je bil spremenjen tudi statut društva, saj le-ta ne opravlja več nalog lokalne akcijske skupine (LAS). Osnovno poslanstvo društva ostaja še naprej nespremenjena – to je razvoj Slovenskih goric ter povezovanje zainteresiranih posameznikov, kmetij, društev in inštitucij na območju 10 občin LAS Ovtar Slovenskih goric.

Spremenjeno je ime društva, ki nima več kratice LAS, in se odslej imenuje Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric (krajše Društvo Ovtar Slovenskih goric). Prav tako so spremembe pri organih društva, ki bo odslej imelo manj številčni (5 članski) Razvojni svet, ukinja se Kolegij predsednika. V letu 2017 bo izveden še izredni občni zbor z volitvami članov razvojnega sveta. Predsednik društva Andrej Kocbek je predstavil osrednje načrtovane aktivnosti: dve strokovni ekskurziji, predstavitev Ovtarjeve ponudbe na sejmih, Agatine skrivnosti ter sodelovanje v skupnih projektih na območju LAS Ovtar Slovenskih goric.

Na občnem zboru so dogajanje popestrile Pevke ljudskih pesmi DU Lenart, Aleksandra Papež iz Knjižnice Lenart s pripovedovanjem zgodbe o ljudeh v Slovenskih goricah ter plesalke  skupine Country Roses s podeželskim plesom (ples v vrsti). Ob koncu je bilo še veselo druženje ob kulinaričnih dobrotah, ki jih je pripravila Zadruga Dobrina.

Milena Grabušnik

 

IMG 0231

Pevke ljudskih pesmi

IMG 0237

Predsednik Andrej Kocbek je podal načrt dela za leto 2017

IMG 0209

Pripovedovalka Aleksandra Papež

IMG 0248

Plesalke Country Roses

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi