• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

DELAVNICA ZA IZVAJANJE UKREPA LEADER/ CLLD

Delavnica za izvajanje ukrepa LEADER/ CLLD

Ob koncu meseca januarja je v Ljubljani v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potekala delavnica na temo Nadaljnje izvajanje ukrepa LEADER/CLLD in novosti na tem ukrepu. Delavnice smo se udeležili tudi predstavniki LAS Otar Slovenskih goric. Tematika je bila zaradi sprejetja 3. spremembe Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnosti, v programskem obdobju 2014-2020 še toliko bolj zanimiva.

IMG 20180125_090703_1

V prvem delu so bile predstavljene spremembe omenjene Uredbe, ki občutno spreminjajo tudi Javne pozive za Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja in Evropski sklad za regionalni razvoj, ki ju razpisuje tudi LAS Ovtar Slovenskih goric. Zbrane je v drugem delu nagovoril generalni direktor Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja Benedikt Jeranko, ki je opozoril na pomanjkljive in nepopolne vloge, ki so s strani LAS posredovane na Agencijo. Ob pereči temi se je razvila razprava, v katero so se vključili tudi predstavniki LAS in opozorili na predolge postopke odobritve vlog ter na izjemno birokratsko zahtevnost vlog. Tako je po besedah g. Jeranka čakalna doba približno 5 mesecev od oddaje vloge na Agencijo. Do sedaj je bila pregledana slaba tretjina oziroma 137 od 330 prejetih vlog, velika večina (razen dveh) jih je bila pozvana k dopolnitvi vloge.

Da bi sodelovanje med LAS in Agencijo bilo lažje in s tem postopki hitrejši, so v nadaljevanju predstavniki Agencije predstavili glavne pomanjkljivosti in nepravilnosti pri obdelavi vlog ter nas opozorili na rdeče zastavice oziroma sume na goljufije, ki se očitno pojavljajo tudi v prijavah na ukrepe za razvoj slovenskega podeželja.

M. K. in M. G.

Foto: DRSP

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi