• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

VABILO NA STROKOVNO EKSKURZIJO

VABILO NA STROKOVNO EKSKURZIJO PO ZELENI SAVINJSKI DOLINI

Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric in Turistična agencija LEZE vabita na strokovno ekskurzijo po Savinjskem, ki bo v četrtek, 8. 6. 2017.

Iz avtobusne postaje v Lenartu se bomo odpravili ob 7. uri in se zapeljali v vas Lindek pri Frankolovem, kjer bomo dopoldan preživeli v Zadrugi Konopko, zadrugi za razvoj trajnostne pridelave in predelave konoplje - Konopko z.o.o., socialno podjetje. Gostitelji nam bodo predstavili uporabnost konoplje za prehrano, kozmetiko, tekstil in gradnjo, kot so jo uporabljali že naši predniki. Ob predavanju bomo lahko poskusili tudi kulinarične dobrote iz konoplje. Nato se bomo odpravili na kosilo k Ribniku pri Lisjaku, ki se nahaja na gozdni jasi v Taboru pri Vranskem. Gostišče je priljubljena turistična in gostinska točka za poroke, seminarje in večje dogodke. Po kosilu si bomo ogledali kmetijo Flis, ki je usmerjena v pridelavo mleka. Kmetija je od leta 2007 posodobljena z robotom za molžo krav, s tem pa se je rodila tudi ideja o predelavi mleka. Na kmetiji nam bodo predstavili pridelavo in predelavo mleka s pokušino domačih mlečnih izdelkov. Na koncu se bomo odpravili še čez cesto k sosedom na kmetijo Rojnik, ki se že od leta 1880 ukvarja s pridelavo hmelja. S pridelavo zelenega zlata na 41 hektarjih spadajo med večje evropske hmeljarje. Lani so odprli tudi svojo mikropivovarno Green gold brewing, ki si jo bomo ogledali in poskusili pravo domače pivo. Na poti proti domu se bomo ustavili še v Žalcu na Fontani zelenega zlata kot prvi fontani piva na svetu.

Prijave sprejemamo do petka, 2. 6. 2017 oz. do zasedbe mest osebno na sedežu društva ali po telefonu: 059 128 773 ali 051 660 865.

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi