• LAS OVTAR SLOVENSKIH GORIC 2014-2020

  • Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (CLLD)
  • pogodbeno partnerstvo
  • vključenih območje 10 občin
  • sprejeta Strategija lokalnega razvoja
  • javni pozivi za črpanje sredstev iz EKSRP,ESRR
  • na voljo do 2.768.495,37 EUR sredstev
 • NA SEJMU AGRA

  LAS Ovtar Slovenskih goric se že več let predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Številni obiskovalci Ovtarjevega razstavnega prostora lahko okušajo izbrane dobrote Slovenskih goric: vrhunsko vinsko kapljico, še toplo slovenskogoriško gibanco, potice, salame in ostale dobrote naših kmetij in mojstrov.

 • OSREDNJE SLOVENSKE GORICE VABIJO

  Vinorodne in sadjarske kraje odkrivajte na pohodniških, različnih tematskih in kolesarskih poteh. Med potepanjem po gričih in dolinah se ustavite v vinotočih, na ekoloških, turističnih in izletniških kmetijah, ob jezerih, gozdovih, na poljih ali v trških jedrih. V izobilju boste odkrivali tudi odlična vrhunska vina in kulinariko. Vabljeni!

Natisni

Uspešna predstavitev na sejmu AGRA

Bili smo na 52. sejmu AGRA

Društvo za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric« se je od 23. do 28. avgusta 2014 že tretjič skupaj s ponudniki predstavilo s pristno in domačo Ovtarjevo ponudbo na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni.

Na razstavnem prostoru v hali C3 so se v šestih dneh zvrstili ponudniki vinske kapljice, slovenjegoriške gibance ter ostalih domačih dobrot. Dogajanje so poleg Ovtarja popestrili še harmonikarji, vedno izvirna babica in dedek, mojstri domačih obrti ter igralci iz letošnje predstave Agatine skrivnosti.

Natisni

Likovni natečaj - nagrajenci

NATEČAJNA KOMISIJA JE ODLOČILA

Likovni natečaj za otroke in mladostnike v okviru prireditve Agatine skrivnosti 2014 na temo večne ljubezni glavnih junakov zgodovinske povesti pisca Ožbalta Ilauniga Črni križ pri Hrastovcu, Agate in Friderika je bil objavljen v časopisu Ovtarjeve novice, št. 50, ki je izšla 28. maja 2014. Rok je bil 1. julij 2014. Povabilo je bilo prav tako poslano na vse OŠ v Upravni enoti Lenart.

Natisni

Agatine skrivnosti 2014

AGATINE SKRIVNOSTI 2014

Povabilo k sodelovanju in napoved prvega dela skrivnosti 

V LAS OVTAR Slovenskih goric in Razvojni agenciji Slovenke gorice načrtujemo ponovitev projekta Agatine skrivnosti, ki je v lanskem letu v osrčje Slovenskih goric pritegnil številne pohodnike in jih zasvojil s prelepo ljubezensko zgodbo med Friderikom Herbersteinom in Agato Nürnberger s konca 16. stoletja.

Agatine skrivnosti_2013_12

Natisni

Posebno obvestilo

POSEBNO OBVESTILO VSEM ČLANICAM IN ČLANOM LAS OVTAR

Vse članice in člane Društva za razvoj podeželja »LAS OVTAR Slovenskih goric« obveščamo, da smo bili prisiljeni sklic občnega zbora za leto 2014 zamakniti v popočitniški čas.

Kontakt

Društvo za razvoj podeželja
LAS OVTAR Slovenskih goric
Trg osvoboditve 9
2230 Lenart v Slovenskih goricah
Telefon: 059 128 773
E-Mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktni obrazec

Grbi občin

obcine logotipi