Poziv k obnovitvi partnerstva in povabilo novim partnerjem LAS 2021-2027

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko sta na podlagi 10. člena Uredbe o delovanju lokalnih akcijskih skupin in potrditvi strategij lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027 (Uradni list RS, št. 161/22), objavila Javni poziv za oblikovanje lokalnih akcijskih skupin in pripravo strategij lokalnega razvoja do leta 2027 (v nadaljevanju: javni poziv).

Upravni odbor LAS Ovtar Slovenskih goric (v nadaljevanju: UO LAS) je na svoji 16. redni seji UO LAS, dne 22. 12. 2021, sprejel sklep, s katerim ugotavlja, da LAS na območju občin Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Šentilj izpolnjuje vse zahtevane pogoje za oblikovanje LAS v novem programskem obdobju na podlagi sedanjega obsega.

Na osnovi Uredbe o delovanju lokalnih akcijskih, javnega poziva in sklepa UO LAS Razvojna agencija Slovenske gorice, d. o. o., kot vodilni partner LAS Ovtar Slovenskih goric skupaj z občinami Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Šentilj vabi, da tudi v novem programskem obdobju 2021–2027 sodelujete kot član lokalnega partnerstva LAS Ovtar Slovenskih goric.

LAS-i morajo biti tudi v novem programskem obdobju organizirani kot pogodbeno partnerstvo treh sektorjev, sestavljenih iz predstavnikov javnih in zasebnih socio-ekonomskih interesov na izbranem območju, torej kot javni, gospodarski in zasebni sektor.

V nadaljevanju prosimo vse partnerje LAS Ovtar Slovenskih goric, ki ste sodelovali v programskem obdobju 2014–2020, da se v spodnjem obrazcu (Pristopna izjava v partnerstvo LAS) opredelite ali želite sodelovati tudi v novem programskem obdobju.

Prav tako prosimo vse zainteresirane za sodelovanje v partnerstvu LAS, da izrazijo svoj interes tako, da nam pošljejo pristopno izjavo v partnerstvo LAS.

Zaradi izvedbe nadaljnjih aktivnosti za oblikovanje partnerstva LAS za novo programsko obdobje vas prosimo, da nam pristopne izjave posredujete do 15. 2. 2023 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na naslov Razvojna agencija Slovenske gorice, d. o. o., Trg osvoboditve 9, 2230 Lenart v Slovenskih goricah.

K partnerstvu LAS je mogoče pristopiti tudi naknadno, saj je članstvo v LAS odprto za nove deležnike skozi celotno programsko obdobje.

Člani LAS Ovtar Slovenskih goric bodo na ustanovni skupščini LAS Ovtar Slovenskih goric, ki bo potekala v sredo, 22. 02. 2023, ob 16. uri v prostorih Centra Slovenskih goric v Lenartu v Slovenskih goricah, imeli glasovalno pravico in bodo potrjevali sprejete ustanovne dokumente obnovljenega LAS Ovtar Slovenskih goric 2023–2027. 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na vodilnega partnerja LAS Ovtar Slovenskih goric:

Razvojna agencija Slovenske gorice, d. o. o., T: 059 128 773 ali 051 660 865, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

PRISTOPNA IZJAVA-PARTNERSTVO LAS

Poziv-dopis