Razvojna agencija
Ogledov: 128

Povabilo k sodelovanju na velikonočnem sejmu v Lenartu

Društvo Ovtar Slovenskih goric in Razvojna agencija Slovenske gorice vas prijazno vabita k sodelovanju na tradicionalnem VELIKONOČNEM SEJMU, ki bo potekal na obnovljeni tržnici v Lenartu.

Velikanoc2022

Sejem, na katerem se lahko predstavite, prodajate in nakupujete, bo potekal v naslednjih terminih:

  • petek, 31. marca 2023, od 12. do 16. ure,
  • sobota, 1. aprila 2023, od 9. do 13. ure,
  • petek, 7. aprila 2023, od 12. do 16. ure.

Priporočamo udeležbo z izdelki domače in umetnostne obrti, kulinaričnimi dobrotami, velikonočnimi voščili, izdelki za krasitev velikonočnega časa in drugimi primernimi izdelki. Prosimo, da stojnico rezervirate do srede, 29. 3. 2023, na telefonskih številkah 059 128 773 ali 051 660 865 ali na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Število stojnic je omejeno!

Prisrčno vabljeni, da predstavite svojo ponudbo!

Razvojna agencija
Ogledov: 82

Tradicionalni slovenski zajtrk znova v VDC Polž enota Mravlja Lenart

Tretji petek v novembru praznujemo dan slovenske hrane – osrednji dogodek dneva predstavlja Tradicionalni slovenski zajtrk, letos že dvanajstič.

V organizaciji Društva za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric je 18. novembra 2022 po letih prekinitve zaradi epidemija covid 19 znova tudi v VDC Polž Maribor, enota Mravlja Lenart potekal tradicionalni slovenski zajtrk.

Zvoki harmonike in trobente so se združili z ubranim petjem Slakovega Čebelarja, sledili so pozdravi in nagovor s strani Andreja Kocbeka, predsednika društva, Urške Možina, podžupanje Občine Lenart ter mag. Jasmine Breznik, direktorice VDC Polž.

Za zajtrk smo skupaj z varovanci, uslužbenci in prostovoljci uživali živila: kruh, maslo, med, jabolčni sok in jabolka – vse lokalnega izvora, delo in znanje družine Senekovič iz Lenarta, Čebelarstva Kapl iz Svete Ane, kmetije Goznik iz Voličine in VAL NATURE Maja Kekec s. p. iz Svete Trojice v Slovenskih goricah.

Dan slovenske hrane skupaj s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom je pomemben za vse nas in spodbuja k spoštovanju in uživanju več lokalne slovenske hrane.

Pobuda je vedno bolj prepoznavna in dobrodošla med širšo javnostjo, zato se vsako leto tradicionalnemu slovenskemu zajtrku pridruži vedno več posameznikov, institucij, podjetij, gostinskih obratov, turističnih objektov itd., ki širijo pomen in glas o projektu Tradicionalni slovenski zajtrk preko svojih aktivnosti.

LAS Ovtar Slovenske gorice   LAS Ovtar VDC  IMG c18fda9ebe0ca2e89d447ceab33a8105 V

Razvojna agencija
Ogledov: 162

Vabilo - ekskurzija na Dolenjsko

Vabilo na strokovno ekskurzijo na Dolenjsko - zaradi premalo prijav ekskurzija ODPADE!

Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric v sodelovanju s Turistično agencijo LEZE vabi člane društva na strokovno ekskurzijo in oglede dobrih praks na Dolenjsko (Trebnje), ki bo v četrtek, 8. septembra 2022.

Prijave sprejemamo do 5. 9. 2022, oz. do zasedbe mest osebno na sedežu društva in po telefonu: 059 128 773 ali 051 660 865. Strošek ekskurzije za člane društva znaša 40,00 EUR na osebo. Ob nezadostnem številu prijav ekskurzija ne bo izvedena.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Program: Vabilo s programom

Razvojna agencija
Ogledov: 112

Raziskovanje dobrih praks v Grčiji

Strokovna ekskurzija Društva za razvoj slovenskega podeželja v Grčiji

Od 2. do 7. 10. 2022 je potekala strokovna ekskurzija v Grčiji, ki jo je organiziralo Društvo za razvoj slovenskega podeželja. Ekskurzije se je udeležilo 47 predstavnikov LAS iz cele Slovenije, med njimi tudi Andrej Kocbek, predsednik Društva Ovtar in član Upravnega odbora LAS Ovtar Slovenskih goric in predstavnica Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano ga. Marjeta Jerič.

Read moreRaziskovanje dobrih praks v Grčiji
Razvojna agencija
Ogledov: 228

Ekskurzija v Dolino Soče

Obiskali smo Dolino Soče

Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric je v sodelovanju s Turistično agencijo LEZE za člane društva 2. junija 2022 organiziralo strokovno ekskurzijo in oglede dobrih praks v Dolino Soče (Tolmin). Tokrat je bil avtobus poln in udeleženci so se veselili novih spoznanj, izmenjave izkušenj in medsebojnega druženja.

DSC 9246 min

Read moreEkskurzija v Dolino Soče